Meer aanbiedingen


De geschiedenis en het ontstaan van Parfum


Parfum is in Egypte ontstaan. In het begin brandden de Egyptenaren kruidentakjes en bloementakjes, als offer voor de goden. Dit waren geuroffers. De Egyptenaren dachten dat de goden rustig werden van de geuren, en de mensen geen kwaad zouden doen. Later ging men deze geuren in allerlei olie’s verwerken. Men had een speciale olie om de doden mee in te smeren, voordat men deze inpakte met doeken. Later kwam er badolie en massageolie. De Grieken hadden de badolie en massageolie overgenomen van de Egyptenaren, maar vonden de olie maar dik en plakkerig. Daarom bedachten de Grieken parfum op basis van water in plaats van olie. Omdat niemand het parfum kocht, stopte men met het vervaardigen van parfum. In de 12e eeuw voor Christus ging men toch weer parfum maken. En omdat de mensen toen rijker waren dan voorheen, kochten meer mensen de parfum. De parfum zat toen nog in waterdichte doosjes. De mensen vonden de doosjes heel onhandig, want als de deksel open stond, en het doosje viel om, lag alles op de grond. Daarom bedachten de Grieken glazen flesjes voor het bewaren van parfum. Nu hebben we veel meer geuren (parfums) dan vroeger. Vroeger waren er slechts ongeveer 10 geuren, terwijl er nu duizenden geuren bestaan.

Duurste parfum


Parfum wordt gemaakt van etherische oliλn, afkomstig van harsen, bloemen, boomschors, vruchten en wortels. Per parfum worden meerdere geuren gebruikt. De prijs van een parfum is dan ook afhankelijk van de hoeveelheid en kwaliteit van de gebruikte geuren.

• Joy van Jean Patou behoort tot ιιn van de duurste parfums ter wereld. Er worden meer dan 10.000 jasmijnbloemen en 600 rozen gebruikt voor de samenstelling van de parfum. Rond de begin jaren ’30 van de vorige eeuw werd deze parfum beschouwd als de duurste ter wereld.

• Clive Christian No 1 wordt heden ten dagen beschouwd als de duurste parfum, maar misschien wordt de prijs van een flacon mede bepaald door de 5 karaats diamant en de 18 karaats gouden hals. Er zijn maar 10 exemplaren van geproduceerd. Er hangt een prijskaartje aan van ongeveer € 150.000,--.

Parfumerie.nl koopjeshoek