Meer aanbiedingen


Wat ruikt het hier raar....heb je een joint gerookt

cannabis_olie.Hennep! Het is niet alleen geschikt om een joint mee te rollen, maar het is ook een perfecte grondstof voor olie (tinctuur), die zeer geschikt is voor culinaire doeleinden of om in de cosmetica wereld te worden gebruikt. Hennep olie is een legaal product dat men bij de meeste natuur winkels en ook steeds meer in supermarkten verkocht wordt. Het verbouwen van hennep is al sinds 1992 legaal (in België) en ook de Nederlandse boeren gaan weer meer en meer aan de hennep. Je kan zelfs subsidies aanvragen en krijgen.
Het is de meest voedingsrijke olie die er bestaat en ze is rijk aan essentiële vetzuren (de meervoudig onverzadigde vetzuren) en omega 3 en 6. Veel artsen zijn nu van mening dat een onbalans tussen Omega 6 en Omega 3 kan leiden tot een verhoogde kans op kanker, beroerte, diabetes, artritis en huid aandoeningen. De Canadees Richard Simpson claimt dat hij met Cannabis olie kanker patiënten zelfs totaal geneest.
In de 19e eeuw werden extracten van cannabis nog verkocht in de apotheken. Ze werden gebruikt tegen krampen, toevallen, astma, slaap stoornissen, migraine en andere kwalen. Hennep zaadolie hielp tegen eczeem en psoriasis, hoge bloeddruk, hoog cholesterol gehalte, reuma, ontstekingen en diabetes.
Cannabis olie wordt in de keuken veel gebruikt als sla dressings en in marinade. Hennepolie is groen bruin van kleur met een noot achtige geur en een lichte (hazel)noot smaak.

Tegenwoordig wordt hennep-olie verwerkt in parfums, zeep en andere make up. Maar natuurlijk wordt ook de vezel nog steeds gebruikt. Kleding, bier, touw of papier om er een paar op te noemen.
De Hennep verwerking in Oude Pekela wordt ieder jaar groter en intensiever. Twee jaar terug was er daar 400 hectare grond gebruikt voor hennepteelt. Vorig jaar drie maal zoveel, een kleine 1200 hectare. En dankzij een nieuwe scheidingstechnologie kan de Hennep verwerker de productie kostprijs verlagen en productiecapaciteit flink opschroeven tot industrieel niveau.
Een medicinale toepassing wordt tegenwoordig weer toegestaan, maar is aan zeer strikte regels gebonden. Cannabis helpt ook tegen ADHD en voor kinderen lijkt dit medicijn ongevaarlijk.volg ons voor de dag aanbiedingen nu ook op twitter