Meer aanbiedingen


Heb je het ook gehad met die 13 in een dozijn parfums

Ruik jij ook de chemische verbindingen in een parfum? Dan wordt het tijd dat je echte parfum leert kennen en moet je eens bij Creed gaan kijken. De speciale fabricage technieken en methodes van het parfumhuis Creed worden al eeuwen van vader op zoon overgedragen. 7 generaties maken de kwaliteitsgeuren nog steeds via de klassieke infusie methode*. Exclusieve essences vanuit alle delen van de wereld worden nog steeds op de zelfde manier tot parfum verwerkt als toen James Henry Creed in 1760 "The House of Creed" oprichtte. Deze eerste winkel was gevestigt in het hartje van Londen en had snel alle Engelse aristocraten tot clienten. Het huis werd de favoriete parfumleverancier van Koningin Victoria die het parfumhuis zelf officieel tot hofleverancier maakte. Daardoor wisten clienten als Napoléon III en Keizerin Eugénie van Frankrijk, Franz-Joseph en Elizabeth van Oostenrijk-Hongarije en Koningin Christina van Spanje het parfumhuis ook te vinden. Maar dat Londen met zo`n lijst van clienten niet de ideale vestiging was, herkende ook de familie Creed en in 1854 verhuisde The House of Creed naar Parijs.

creed logo

Tegenwoordig is het Oliver Creed die het parfumhuis leidt en zoekend naar goede grondstoffen de hele wereld over reist. Een van de tradities is dat natuurlijk essences worden gebruikt in plaats van de synthetische varianten die overal voorhanden zijn. Hij weet de zinnen te prikkelen met Bulgaarse roos, Italiaanse Jasmijn, Vetiver uit Haïti en Mysore uit India. Creed is vooral geliefd bij de rich & famous. 'Fleurissimo', een fris bloemig parfum is bijvoorbeeld ontworpen voor de bruiloft van Grace Kelly met Prins Rainier van Monaco . Het is nu een van Madonna's favoriete geuren. Creed Fleurrissimo bevat een mix van: iris, rozen, violet. In de 'Collection Privée' vindt u de geur van Napoleon III, die viriel, zwaar kruidig maar toch subtiel is. De geur Winsor-Creed is speciaal voor Lady Diana gecomponeerd.

creed


Een kleine greep uit de cliëntenlijst: Robbie Williams, Clint Eastwood, Richard Gere, George Clooney, Pierce Brosnan, Paul Newman, Kevin Costner, wijlen Frank Sinatra, Julia Roberts, wijlen Grace Kelly, wijlen Jackie Onassis, Madonna, John F Kennedy, Joan Collins, David Bowie, Ricky Martin, David Beckham, Victoria Beckham en Elton John

*de klassieke infusie methode

Deze methode wordt gebruikt voor zeer aromatische planten.
Klassieke infusie is de aroma houdende stof overgieten met kokend water en afgedekt laten trekken om te vermijden dat eventueel aanwezige etherische oliën te snel verdampen en deze oliën zullen op het water gaan drijven wanneer het afkoelt.

Afkooksel (Decoct)

De kruiden worden aan koud water toegevoegd en het geheel wordt -in een gesloten pan- opgewarmd en 10 tot 30 minuten gekookt. Hoe ‘houtiger’ de plant is, des te langer de kooktijd.


Tinctuur (alcoholaat)

Een tinctuur bevat de alcoholoplosbare inhoudstoffen van een plant.