Meer aanbiedingen


De eeuwige mannengeur, Eau Sauvage van Christian Dior

Harmonie, evenwicht tussen geraffineerde frisheid en uitgesproken geur, kwaliteit van de materialen. Eau Sauvage is een hesperidengeur(citrusvruchten). Het heeft frisse, zurige en opgewekte toetsen. Een tijdloze geur, synoniem met mannelijke elegantie. Om Eau Sauvage goed te omschrijven zou ik verwijzen naar Christian Diors definitie van elegantie: een evenwicht tussen eenvoud, aandacht, natuurlijkheid en distinctie.
christian-dior-eau-sauvage

Bij zijn ontstaan in 1966 veroorzaakt Eau Sauvage een schokgolf in de parfumwereld: voor het eerst werd een bloemennoot, hedione, gebruikt in een mannengeur. De gedurfde keuze wordt de signatuur van de mannenparfums van Dior.
Eau Sauvage groeit uit tot een mythe in de herenparfums. De samenstelling blijft verrassen door zijn opmerkelijk karakter waarin eenvoud en frisheid harmoniëren in een toch krachtige en geraffineerde geur. Het is deze tijdloze harmonie die Eau Sauvage toelaat trends en tijdgeest te overschrijden en uit te groeien tot een tijdloze klassieker. De mannelijke geur bevat een mix van rozenmarijn, limoen, citrus en basilicum. De vanzelfsprekende kwaliteit van deze geur is het resultaat van het aandeel en de kwaliteit van de grondstoffen in de samenstelling. Zij zijn immers goed voor meer dan 70% van de formule. Er is dus een onbewuste wisselwerking tussen de natuurlijke producten en de kwaliteit die ervaren wordt.

DESIGN

Het design van de flacon van Pierre Carnin uit 1966 is een uniek geval in de parfumerie: sinds zijn creatie werd niets veranderd aan de vorm van de flacon. De flacon is geïnspireerd op de heupfles, een universeel thema in de mannengarderobe en een tijdloos luxeobject. Om het een coutureparfum is, kreeg de dop de vorm van de vingerhoed van mijnheer Dior. Het glas weerspiegelt het licht door zijn gedrapeerde hoeken.

Originele tekeningen.
Orginele tekeningen Eau Sauvage